Tandartspraktijk Rossum


terug...
Mondonderzoek

U ontvangt direct na behandeling de rekening. De betalingstermijn is 30 dagen.U bent verzekerd?

Ook indien u voor bepaalde tandartskosten verzekerd bent, ontvangt u een rekening. U heeft misschien recht op (gedeeltelijke) vergoeding. U kan een kopie van de rekening maken en het origineel opsturen naar de zorgverzekeraar.

AGB-code 12054148 (tandarts)
AGB-code 12004367 (praktijk tot 2021)
AGB-code 12007313 (praktijk vanaf 2021)


Wat wordt er precies vergoed?

Basisverzekering
Om te beginnen is iedereen in Nederland verplicht verzekerd in de basisverzekering. En die basisverzekering vergoedt altijd alleen de meeste gebruikelijke tandartskosten van kinderen tot 17 jaar. Dus van volwassenen vrijwel niet.
Aanvullende verzekeringen
U hoeft zich niet aanvullend te verzekeren. Het is niet verplicht. Het kan wel. Naast de basisverzekering kunt u kiezen om extra premie te betalen voor een aanvullende verzekering. Die aanvullende verzekering vergoedt misschien ook bepaalde tandartskosten. De eventuele vergoeding is dus afhankelijk van uw keuze van een van de vele aanvullende verzekeringen, meestal bij dezelfde zorgverzekeraar als de basisverzekering. Voor de precieze informatie hierover kunt u terecht bij de betreffende zorgverzekeraars.

Bottomline
Helaas is het steeds ingewikkelder geworden en wellicht wordt het nog ingewikkelder.

Een algemeen tandenverzekeringsadvies?
1. doe maximaal aan preventie,
2. reserveer voldoende voor financiële tegenvallers,
3. verzeker alleen wat verplicht is: geen aanvullende verzekeringen dus.

Waarom krijg ik een rekening?

Uiteindelijk betaalt u als patiënt alles. Via premies of via bijbetalingen betaalt u aan zorgverzekeraar die na aftrek van kosten daarvan vervolgens de hulpverleners betaalt. Betaling van een rekening door u rechtstreeks aan de zorgverlener is een kortere weg, dat scheelt kosten. Met een rekening kan u beslissen zelf de rekening betalen of beslissen om via een verzekeraar de rekening te voldoen. Zolang de bedragen maar niet te groot zijn. Ziekenhuisopnames bijvoorbeeld worden door zorgverzekeraars bijna altijd vergoed en het betaling van dergelijke bedragen gebeurt buiten de patiënt om. Maar tandartskosten vormen doorgaans geen probleem om rechtstreeks te voldoen. Tandartspraktijk Rossum stuurt daarom geen declaraties buiten u om naar zorgverzekeraars, maar uitsluitend rechtstreeks naar u. U houdt op deze manier overzicht over de gemaakte kosten, de betalingen aan de zorgverlener en de vergoedingen door de zorgverzekeraar.

Ongeval?

Bij een ongeval kan er recht op vergoeding bestaan op vanwege aansprakelijkheid van iemand anders.

Geen volledige vergoeding?

Het deel van de jaarlijkse tandartskosten dat u niet volledig vergoed krijgt, komt in aanmerking voor de aftrek ziektekosten bij uw aangifte inkomstenbelasting, al levert dat niet altijd wat op.